Vulkan Vegas és a szabadidős tevékenységek

Estimated read time 2 min read

Szeretnék egy kicsit elmélázni azon, hogy milyen közkedvelt szabadidős tevékenységeket űznek az emberek. Persze, amelyekről tudomásom van. Hiszen lehet, hogy a Te szomszédod a garázsában atomfizika laborban űrkutatásokat végez, de én nem ismerek ilyen embereket.

Kezdhetnénk elméleti síkon persze, visszanyúlva a filozófiai és társadalomtudományi gyökerekhez, de ma nem így döntöttem. Mindössze annyit emelnék ki ezen a ponton, hogy léteznek aktív és passzív szabadidős tevékenységek. Annak eldöntésére, hogy az ember milyen hobbival üti el az idejét, sok tényezőt kell figyelembe vennie: mennyi ideje jut az adott tevékenységre, mennyi energiára van szüksége hozzá (feltételezem, hogy egy bányász a napi munkaideje lejárta után már nem a maratoni távfutásra szeret gyakorolni), milyen anyagi vonzata van az adott elfoglaltságnak.

Ha már itt tartunk, kicsit önző leszek, s kitérek a magam kedvenc szabadidős tevékenységeire. Szeretek időt szentelni a barkácsolásnak, de ugyanakkor az esti órákban, mikor már nem kívánok csendháborítás miatt felelni, inkább csendesebb vizekre evezem, s felmegyek a Vulkan Vegas weboldalára.

Közkedvelt hobbik, köztük a Vulkan Vegas

Persze, minden ember más, mégis vannak olyan hobbik, melyek nagyobb rajongói gárdának örvendenek, mint mások, így például a horgászat sokakat vonz, vagy épp az olvasás, sportolás (a futásnak kiemelten sok híve van) vagy épp a túrázásnak is. Minden rajtad áll, s azon, hogy mire van szükséged: némi fizikailag pihentető olvasásra, netalán videó játékozásra, vagy egy pörgetésre a Vulkan Vegas felületén? Az is lehet, hogy szellemi fáradtságban szenvedsz, s a lábad felvinne a Mátrára. Ezt is megértjük, az aktív pihenésnek számos, a testi és lelki egészségre is kifejtett pozitív hatása van.
A lényeg, hogy jól érezd magad, s megtaláld az utat vissza önmagadhoz a mindennapokban.

You May Also Like

More From Author