Vitaminokat mentem venni

Estimated read time 8 min read

Minden hónapban tartok egy úgynevezett vitamin nagybevásárlást, ez így történt nemrég is, amikor a vásárlás során egy másik kedves vásárlóval jót beszélgettem. Arról beszéltünk, mennyire szeretjük, és milyen jó véleménnyel vagyunk arról a patikáról, ahol a vásárlás szokott történni. Ebből kifolyólag jött fel az a téma, hogy Ő még egy autós üzlettel van így, amiről szintén így tud vélekedni, én meg persze rögtön megérdeklődtem, melyik autósbolt az, amiről konkrétan szó van.

Javasolta, hogy a keresőbe írjak be két szót, mégpedig az ,,olajwebshop”, illetve az „autósboltok” szavakat, egymás mellé. Így is tettem, és eljutottam arra a weboldalra, ahol a releváns autósbolt elérhetősége is megtalálható.

Mivel érdekessé vált számomra, alaposan átnéztem mindent. Az Iberol Kft.-nek három helyen is van boltja, Óbudán, Kőbányán, és Kelenföldön. Az Óbudai bolt hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután 17 óráig van nyitva. A telefonos, email-es elérhetőségük, és a címük is meg van adva a honlapon: 1033 Budapest, III. kerület, Huszti út és Hévizi út sarok. Ami nagyon szimpatikus, hogy leírják, hogyan lehet megközelíteni az üzletet tömegközlekedéssel, és személyautóval.

Magáról az üzletről egyébként mindhárom esetben láthatunk képeket az oldalon.

A Kőbányai is reggel 8 órától délután 17 óráig van nyitva, elérhetőségei szintén megtalálhatóak. Címe: 1103 Budapest, X. kerület, Gyömrői út 115. (Start Center). Ennél is a tömegközlekedéssel, és a járművel történő megközelítéshez is adnak instrukciót.

A harmadik üzletként feltüntetett Kelenföldi autósbolt nyitva tartása a másik kettővel megegyező, és mint azoknál is, minden szükséges információt megtalálunk az elérhetőségükre vonatkozóan. Ennek megközelítéséhez is kapunk útmutatást.

Cím: 1119 Budapest, XI. kerület, Etele út 26.

Nagyon részletesen és egyértelműen írják le az oldalon, melyik üzletükbe hogyan lehetséges eljutni. Olyan részletességgel, hogy megtudhatjuk például, hányas buszt vagy metrót lehet igénybe venni, de leírják a GPS-t is.

A képek, illetve a személyesen hallott vélemények alapján a boltok rendezettek, szépek. Nálam hatalmas plusz pontot érdemelnek az ilyen részletes megközelítési leírás miatt, mert visszagondolva, volt már arra korábban példa, hogy cím alapján próbáltam valamit megkeresni, és sokat mentem úgymond körbe-körbe, míg megtaláltam a keresett helyet. Ezesetben konkrét, egyenes útmutatásokat olvashatunk, szerintem ezzel időt spórolva, ha feléjük tartunk.

Megnéztem, milyen termékeket értékesítenek, és percek alatt találtam sok olyat, amikre nekem is gyakran szokott szükségem lenni, ám a korábbi beszerzési helyekhez képest erről a webáruházról jóval kedvezményesebb árakon rendelhetők meg. Ha ez nem lenne elég, akkor az ,,Akciók” menüpontjukban sok-sok szuper árcsökkentett termékkel találkozunk. Szerintem az akciózásból is származhatnak előnyök egy cég életében, mivel ezek vásárlókat vonzhatnak – akik később is visszatérő vásárlók lehetnek -, ennek okán megnövelik a forgalmat, és egy-egy akciós időszak remek lehetőség a készlet-kisöpréshez is.

A rendelésünknél olyan lehetőség is van, hogy valamelyik üzletbe kérjük az adott rendelést, én ezt például sok esetben preferálom. Habár nem ezeknél az üzleteknél, de volt már olyan helyzet, amikor az üzletben történő átvételkor, ott szétnézve nagyon jó dolgokat találtam, és az sem utolsó szempont, hogy ezzel megspórolhatjuk a szállítási költséget is, ha az nem lenne díjmentes. Ezáltal a lehetőség által maga az eladó-vevő kapcsolat is sokkal közvetlenebbé válik, egy vállalkozás szempontjából is lényeges az ügyfélkapcsolatok fejlesztése miatt.

Nagyon sok tényező befolyásolhatja a vásárlási elhatározásainkat, én is összeszedtem pár jellemzőt, amiknek nálam teljesülni kell ahhoz, hogy valahonnan ténylegesen vásároljak: rendezettség, segítőkész személyzet, az interneten pontos címleírás, jó megközelíthetőség, széles választék, kedvező árak. A látottak és hallottak alapján az említett boltok a felsoroltak mindegyikének megfelelnek, tehát én biztos vagyok benne, ha legközelebb szükségem lesz valamire az autóm kapcsán, akkor ezen üzletek valamelyikét fogom megkeresni.

És mivel én tervezős vagyok, már ki is néztem, mik azok, amik elsőkörben érdekesek számomra. Egyik ilyen rendelhető termék a ,,Marco Martely autóillatosító parfüm – La Vie Est Belle női illat 7 ml -, ezt a fajta illatosítót amúgy is szeretem – sokszor volt már, hogy vadásztam merre lehet kapni -, a parfüm pedig a kedvencem, véleményem szerint az egyik legfinomabb női illat. Mivel elég sok illat megtalálható náluk ebből a fajta illatosítóból, biztos szét fogok még nézni ezek között is. A másik kiszemeltem a ,,Liqui Moly Cockpit-pflege műszerfalápoló citrus spray 300 ml”, amit korábban ajánlottak már barátaim, de nem próbáltam még, talán itt az ideje. Az árát nagyon barátinak tartom, szóval miért ne.

A rendelési folyamatot átnéztem, egyszerű, kényelmes, átlátható. Ez a három szó jutott róla eszembe, szóval a feltételek adottak a gyors rendelés leadásához. Érdemes náluk szétnézni, mert nagyon széles kínálattal rendelkeznek. Igaz, én még csak a webáruházat láttam, viszont ez is sok mindent elárul egy cégről, ebben az esetben csupa jót. Itt kiemelném, hogy mennyire fontos az első benyomás. Egy weboldal látogatásánál, ha az első benyomás pozitív, akkor az arra ösztönöz minket, hogy tovább nézelődjünk, majd vásároljunk. A szóban forgó ,,olajwebshop” olajspecialista, így rengeteg olaj közül lehet választani, és ami nagyon tetszik náluk, a laikusok részére is nyújtanak segítséget úgynevezett ,,Olajválasztó” segítségével. Ennél a résznél videó is van hozzá, miként kell használni a gyári motorolaj keresőket.  Továbbá ajánlanak cikkeket, részben azzal kapcsolatban, megéri-e szintetikus olajat venni. Én innen tudtam meg, mi a különbség az ásványi, a rész-szintetikus, és a teljes szintetikus olajok között. A kérdésre, megéri-e a szintetikus olaj vásárlása, korrekt választ kapunk. Abban az esetben éri meg szintetikus olajat vásárolni, hogyha hosszú távra tervezünk egy adott autóval, és nem csak az a célunk, hogy egy esetleges szervizelés után megváljunk tőle. Ezeknek az olajoknak a tulajdonságai jobbak, mint az ásványolajoké, viszont az áruk a magasabb árkategóriába tartozhat, de mindenképpen érdemes mérlegelni a vásárlás előtt. Sok előnye van, például a minőségük a meghatározott csereidő végéig tart, tehát a hatása úgymond hosszantartó.

Minden esetben fontosak a másoktól hallott vélemények – ugyanis köztudott, hogy jobban tendálunk olyan dolgok, vállalatok irányába, amikről már vannak hiteles vélemények -, de ha valamiről a saját szemünkkel győződünk meg, mint én most, hogy már maga a webáruházuk mennyire szuper, akkor az elég meggyőző érv ahhoz, hogy ellátogassak a közeljövőben személyesen az üzletek egyikébe. Én azt gondolom, hogy egyes vállalatok életében nagyon meghatározóak az ajánlások, mert ezek képesek hozzájárulni a bevétel növekedéséhez, a jó hírnévhez, és még tényleg számos előnye származhat abból egy vállalkozásnak, ha az emberek ajánlják őket. Azt is el tudom képzelni, ha valakik nagyon erősek olyan szempontból, hogy sok ajánlásuk van, elképzelhető, hogy a marketingre is kevesebbet kell költeniük, hiszen előbbivel kompenzálható.

You May Also Like

More From Author