Ruházz be napelembe most!

Estimated read time 4 min read

Úgy érzem, hogy itt az ideje annak, hogy jobban beleássam magam az autók témájába.  férjemtől és a fiamtól mást sem hallok, csak autó, autó, és persze lehetne azt mondani, hogy nyugodtan hagyjam rájuk, mint egy “fiús témát”, de ott van bennem az a gondolat, hogy szeretnék képben lenni minden olyan dologgal, ami a gyermekemet érdekli! Ha a férjem is leül a kislányunkkal hercegnőset játszani, akkor én miért ne nyitnék egy olyan téma felé, ami még közelebb is áll hozzám? Tudok vezetni, de biciklizni jobban szeretek, vagy ami sétával sem túl sok idő, oda inkább úgy megyek. Lehet, hogy Gergő még pici és őt nem érdeklik az ilyen gyakorlatias dolgok, de nekem még számtalan helyzetben jól is jöhet, hogy picit specifikálom magam az ilyen tudásra. Ugyanis nemcsak tologatja az autókat, hanem már a motor és minden olyan érdekli, ami az autó teljesítményével kapcsolatos. Pedig annyira az apja sem ért az autókhoz, szóval nem tudom, honnan szedhette magára az eddigi tudást.

 

Számomra most ott a napelemes rendszer témaköre is, amivel bőven lefoglalom magam. Itt is van mit tanulnom, miről informálódnom – például napelem rendszer ár -, de nagyon igyekszem, mert komolyan fontolgatjuk, hogy beruházunk egyre. Az egyik kollégám ajánlotta nekünk a napelemrendszer.info oldalt, ott ugyanis nem csak a tervezéssel, kivitelezéssel, működéssel és napelem rendszer árral kapcsolatban találunk infókat, hanem akár a kivitelező céggel is kontaktba tudunk lépni. Miután felvesszük velük a kapcsolatot, a területi képviselőjük tájékoztat a továbbiakról: mindennek az az alapja, hogy az alkalmassági vizsgálaton sikeresen teljesítsen az ingatlanunk. Mindez egy több tényezőből álló történet, sok dolognak kell ugyanis stimmelnie ahhoz, hogy a napelemes rendszer biztosan telepíthető legyen és jól funkcionáljon majd. Sokat számít például, hogy mi az, ami árnyékolja vagy árnyékolhatja őket – legyen szó akár épületekről, akár mondjuk fákról -, vagy éppen milyen a tetőnk dőlésszöge, milyen erős a szerkezet, satöbbi. Maga a napelem rendszer ár pedig a választott invertertől – ami mondhatni, hogy a napelemes rendszer “szíve” – és a nekünk szükséges kW-tól is függ. Ha egyedül nem boldogolunk a lehetőségek közt, a napelemrendszer.info szakemberei a segítségünkre lesznek abban is, hogy a legkedvezőbb, abszolút személyre szabott megoldást találhassuk meg. Ehhez természetesen ismernünk kell fogyasztási szokásainkat és jövőbeni igényeinket, ehhez mérten lehet ugyanis tervezni. A helyszíni felmérés egyébként teljesen ingyenes, szóval, ha esetleg nem vagyunk alkalmasak a napelem telepíttetésére, akkor sem kerül semmibe a folyamat ezen lépése számunkra, azaz nem jár kockázattal, nem veszíthetünk vele.

 

Mi ezt még mind nem tapasztaltuk meg személyesen, ugyanis a kollégám elmondásai alapján adom én is most ezeket az infókat tovább. De mivel tényleg ilyen sokrétű tájékoztatást adnak és a munkatársam maximálisan elégedett volt a céggel, ezért nagyon hajlunk arra a férjemmel, hogy mi is felkeressük őket. Elvégre is nem lehet jobb döntés annál, minthogy a jövőnkbe fektessünk pénzt, pláne, ha egy igazán fenntartható megoldásról beszélünk. Számomra nagyon fontos az, hogy mit hagyunk majd örökül a gyermekeinknek, unokáinknak, és mikor máskor, ha nem most kezdünk már el gondolkozni ezen? A gondolatok pedig jó esetben tetteket indítanak el – érdemes mindenkinek megfontolni ezt az abszolút környezetbarát megoldást, ami egy hosszabb távú befektetés ugyan, de mindenképp megtérül.

You May Also Like

More From Author