SZÖLŐMAG MIKROÖRLEMÉNY ÉS OLAJ

Estimated read time 4 min read

Szentgyörgyi Albert szerint

 

Először a világhírű Nobel-díjas tudós, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le még 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatásait, tulajdonságait. Õ jelentette ki azt is, hogy ez az anyag tartalmazza az egyik legtöbb természetes antioxidánst.

Miért és hogyan fogyasszunk szőlőmag kivonatot?

Sokan szinte minden esetben igyekeznek megszabadulni a rossz ízű szőlőben megbúvó nagyon értékes szőlőmagtól pedig, ha tudnánk, hogy ebben az aprócska, kemény magocskában mennyi betegség megelőzésere rejlik megoldás, talán szívesebben rágcsálnánk el rossz íze ellenére is.

A szőlő régóta köztudottan egy teljesen természetes gyógyító hatású gyümölcs, amelyet akár minden nap fogyaszthatunk, hiszen minden a szervezetnek nélkülözhetetlen vitamin és tápanyag megtalálható benne. A szőlő kitűnő ásványi-anyag, kálium, vas, rézcink, szelén forrás és sok vitamint is tartalmaz.

Alkalmazása során megóvja szervezetét egyes betegségek kialakulásától, mint például: gyomor-bél- és a vese bántalmak, húgysavlerakódás, köszvény, érelmeszesedés és a túlsúly és még sorolhatnám…. Segít emésztési problémák esetén, mivel vírusölő hatású tanninokat tartalmaz, amelyek már az emésztőrendszerben felszívódnak. Ezenkívül csökkenti a fogszuvasodást, mivel elpusztítja a baktériumokat.

Fogyasztási javaslat: Javasolt napi bevitel: 5 g/nap, 1 adagoló kanállal, meleg teába, joghurtba keverve, 3-5%-ban lisztet helyettesítve süteménybe, kenyérbe sütve.

Egyéb alkalmazás: Szőlőmag őrlemény kozmetikai pakolásba keverve kitűnő kozmetikum.

A Szőlőmagolaj

Az olaj előállítása egy igen precíz eljárás során történik, a szőlőmagot szárítás után összezúzzák és magasnyomású préssel kisajtolják. Azért rendkívül értékes mert a szőlőmag olaj tartalma igen alacsony, átlagosan a sajtolt mag 5-20%-a közötti mennyiség.

Ritka tagja az olaj féléknek, ugyanis 250 fok körül van a füstpontja. Mindenesetre sütés-főzés közben 200 fokos hőmérséklet fölé nem javasolt hevíteni, így biztosan megtartja ízét és nem keletkezik káros égéstermék, ráadásul sokkal kevesebb elegendő belőle mint más olajból.

Belső fogyasztása ajánlott salátákhoz, vagy önmagában naponta egy-két teás kanálnyi, illetve süthetünk főzhetünk vele.

Külső kozmetikai alkalmazása: Kenjük be olajjal a kezelendő bőrfelületet hagyjuk rajta kb. 20 percig, majd öblítsük le langyos vízzel és óvatosan töröljük meg.

Tapasztalni fogjuk az enyhe összehúzó feszesítő hatását amely kiválóan alkalmassá teszi narancsbőr, arc nyaki részek kozmetikai kezelésére, kitűnő masszázs alapanyag hiszen már kis mennyiségű használata után simább feszesebb és rugalmasabb lesz bőre, az olajban levő értékes anyagoktól.

Érdemes kipróbálnia a megszokott nappali krémünkbe tegyen pár cseppet, tapasztalni fogja néhány nap elteltével hogy milyen hatékonyan védi bőrét, hiszen a bőr pólusaiba hatolva a környezeti hatásoktól szennyeződésektől is meg fogja védeni arcbőrét, és így napról napra üde lesz.

You May Also Like

More From Author